Anasayfa

Roma Gezi Rehberi Blog

Sokak Lezzetleri

Haziran 23, 2015 by Roma Gezi Rehberi

Frittelle di Baccalà

2. Dünya Savaşı sonrasında maddi sıkıntı çeken İtalyanlarla birlikte mutfağa giren bir Lezzet Frittelle di Baccalà.Morina balığı dilimlerinin hamurla beraber kızartılmasıyla oluşan leziz bir meze.Bu tat çocuklar ve yetişkinler tarafından çok seviliyor.

Dall’Anto’s Farinata

Roma’da lezzetten çıkış yok adeta! Madonno dei Monti caddesinde bulunan küçük bir dükkan bu leziz atıştırmalığı sizlere sunuyor. Nohut unuyla yapılan atıştırmalığımız aslında bir ekmek türü. Bu lezzetin farklılığını ise Dall’Anto ortaya koyuyor. Biraz krepe benziyor bu yönüyle hafif bir atıştırmalık ama gidip de denemeden geçmeyiniz!

Suppli

İçi et ve domates sosuyla dopdolu dış kısmı ise ekmek kırıntılarıyla kaplı Suppli yediğinizde size Türkiye’den tanıdık bir lezzeti anımsatabilir. Bazı yerlerde mozerella peyniri ve bezelyeli seçenekleri de bulunuyor. Gezinirken pek çok yerde karşılaşabileceğiniz bu tadı gün aranızda da akşam üstü yemeklerinizde de tercih edebilirsiniz.

Trapizzino

Pizza deyince akla evet hemen İtalya gelir! Ancak bu kez bir pizza değil ‘pizzamsı’dan bahsedeceğiz.Pizza sandviç karışımı olan bu atıştırmalığın malzeme seçimini de kendiniz yapıyorsunuz. Deniz mahsullerinden, tavuk parçalarına, domates sosundan mısıra ne dilerseniz… Hem lezzetli hem doyurucu hem ekonomik daha ne olsun!

İtalya’dayken önerilerimiz mutlaka size yardımcı olacaktır. Afiyet Olsun 


Email: İletişim formumuzu kullanarak bize ulaşabilirsiniz.
(4 çalışma saati içerisinde cevap veriyoruz)


Vera Event

Siz sadece gözünüzü kapatıp hayal edin, gerisini en ince detayına kadar biz organize edelim.

İzleyin

İletişim formumuzu kullanarak bize ulaşabilirsiniz.

İletişime geçin
Bize Ulaşın

Telefon: 388.835.0900
(Pazartesi-Cuma 9:00 am – 06:30 pm CET)

Email: İletişim formumuzu kullanarak bize ulaşabilirsiniz.
(4 çalışma saati içerisinde cevap veriyoruz)