Anasayfa

Roma Gezi Rehberi Blog

Ölümsüz Şehir Roma

Ocak 10, 2014 by Roma Gezi Rehberi

Ölümsüz şehir Roma, engebeli bir bölgede bulunan 7 tepe üzerine kurulmuştur.  Bal-renkli çeşmelerin şehri, Augustus tarafından yaratılan mermerler şehri, efsanalere göre M.Ö. 753 yılında Romulus (Romolo) tarafından kurulmuş.   Tiber (tevere) Irmağı üzerinde ve Tiren Denizine yaklaşık 25 km uzaklıkta bulunan Roma, hiç şüphesiz, dünyanın hakkında en fazla yazılar yazılan, resimlerle güzellikleri sergilenen ve en fazla övülen şehirlerinden bir tanesidir. Onun hakkında daha fazla şeyler söylemek veya cazibesini özetlemeye çalışmak çok kolay bir iş değildir.

Dünyanın en küçük ülkesi olan ve dini açıdan oldukça önemli olan Vatikan, Roma sınırları içerisindedir. Aslında Roma ile Vatikan’ı ayıran sadece bir duvar ve bazı noktalarda bir çizgidir. Vatikan dini önemi kadar kültürel ve sanat konusundaki önemi ile de dikkat çekmektedir. Görülecek birçok yer, yapılacak birçok şey ile Roma tam global bir şehirdir. İtalya’nın en güzel şehri olarak değerlendirilen Roma, Avrupa’da en çok turist çeken yerlerden biridir. Her daim kalabalık olan bu şehirde dikkatli olmanız tavsiye edilir. Bunun dışında özellikle bir yere gitmiyor ya da bir şeyi aramıyor olsanız bile sokaklarında gezinmenin zevkli olduğu bu yeri görülecekler listesine eklemelisiniz.  Roma, 1870 yılından beri İtalyan Cumhuriyeti'nin başkentidir. Kendisine önemli mimari özellikler saglayan sayısız anıtları, gözalıcı seması ve mükemmel konumu açısından karşılaştırılamayacak güzellikteki Roma, büyük modern bir metropolitan şehir izlenimi vermektedir. Batı uygarlığının beşiği ve Katolik dininin kalbi olan Roma, bugün İtalya'nın siyasi, idari ve kültürel hayatının merkezidir. Tipik özelliklerini gösteren en önemli noktaları; Piazza del Campidoglio, Via dei Fori Imperiali, San Pietro Meydanı, Pincio, Villa Borghese, Gianicolo Tepesi ve antik Appia karayoludur.

Roma Hakkında Kısa Bilgiler

  1. Ülke: İtalya
  2. Dil: İtalyanca
  3. Nüfus: 2,645,907 (30 Nisan 2013 verilerine göre)
  4. Din:Roma Katolik (Nüfusun %98 i )
  5. Telefon Kodu: +39(06)
  6. Para Birimi: Euro (EUR)
  7. Zaman Dilimi: Central European Time (Merkezi Avrupa Zamanı) (CET) UTC+1
  8. Vize: Schengen
  9. Türk Konsolosluğu:  Via Palestro 28, 00185 Roma, İtalya Cumhuriyeti Tel: 0039-06-445 94 200
  10. Resmi Tatiller: Kasım’ın ilk günü (Azizler Günü), 8 Aralık (Meryem Ana Günü), Aralık’ın son haftası (Noel), 26 Aralık (Aziz Stefano Bayramı), 1 Ocak (Yılbaşı), 6 Ocak (Epifani Bayramı), Mart’ın ikinci haftası (İtalya Birliği), Mart’ın son günü ve Nisan’ın ilk günü (Paskalya), 25 Nisan (İtalya’nın Nazi işgalinden kurtuluşu), 1 Mayıs (İşçi Bayramı), 2 Haziran (Cumhuriyet Bayramı), 29 Haziran (Aziz Pietro Bayramı), 15 Ağustos (Ferragosta Bayramı).

Email: İletişim formumuzu kullanarak bize ulaşabilirsiniz.
(4 çalışma saati içerisinde cevap veriyoruz)


Vera Event

Siz sadece gözünüzü kapatıp hayal edin, gerisini en ince detayına kadar biz organize edelim.

İzleyin

İletişim formumuzu kullanarak bize ulaşabilirsiniz.

İletişime geçin
Bize Ulaşın

Telefon: 388.835.0900
(Pazartesi-Cuma 9:00 am – 06:30 pm CET)

Email: İletişim formumuzu kullanarak bize ulaşabilirsiniz.
(4 çalışma saati içerisinde cevap veriyoruz)